Όλες οι δημιουργίες Woody Talk είναι απολύτως χειροποίητες κατά συνέπεια και μοναδικές. Στην πλειονότητα τα κοσμήματα και κομψοτεχνήματα δημιουργούνται σε ξυλότορνο, με τη χρήση σκαρπέλων, μέσω των οποίων ο δημιουργός Βασίλης Ντεβετζής δίνει ζωή και σχήμα στο ξύλο.

Τα πάμπολα διαφορετικά σχέδια προκύπτουν από την αισθητική και φαντασία του καλιτέχνη γεγονός που έχει ήδη κάνει το Woody Talk αναγνωρίσιμο και το ύφος του μοναδικό. Ορισμένα είδη κόβονται σε σέγα και πάλι στο χέρι, ενώ στοιχεία όπως το υγρό γυαλί δημιουργούνται εξ' ολοκλήρου από τον Βασίλη Ντεβετζή και δίνουν ένα ξεχωριστό, αρμονικό αποτέλεσμα. 

Στην πλειονότητά τους τα στελέχη των κοσμημάτων μας είναι από ασήμι 925, και μπορούν να αντικατασταθούν από ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι 316, σε περίπτωση που ο πελάτης το επιθυμεί.  Η συναρμολόγηση και η διακόσμηση με ημιπολύτιμους λίθους, ασήμι, κρυστάλλους swarovski κλπ. γίνεται και αυτή στο χέρι από το δημιουργό, με πολύ αγάπη και υψηλή αισθητική, ώστε να ικανοποιούνται και τα πιο απαιτητικά γούστα. 

Πάνω απ' όλα η δουλειά μας εμπεριέχει ένα κομμάτι της ψυχής μας, προέρχεται από προσωπική κατάθεση αγάπης και αφοσίωσης στην ποιότητα με έμφαση το σεβασμό προς τον πελάτη και τη Φύση.