Σκουλαρίκια από Ξύλο Ιρόκο

Κωδικός: 100819

Ιδιαίτερα, κομψά και χειροποίητα αυτά τα σκουλαρίκια από Ξύλο Ιρόκο με τα μοναδικά του νερά, θα σας εντυπωσιάσουν και θα συμπληρώσουν άψογα κάθε σας εμφάνιση

56,00€

Περιγραφή

Σκουλαρίκια από Ξύλο Ιρόκο

Ένα πολύ ιδιαίτερο κόσμημα, με τα πανέμορφα νερά του ξύλου Ιρόκο σε χρυσό/καφέ που μοιάζουν με σχέδια leopar στην κίνηση του σκουλαρικιού. Το γατζάκι είναι ασήμι 925 άριστης ποιότητας δίνοντας μια πολυτελή χροιά στην εμφάνισή σας και προστατεύοντάς σας από ανεπιθύμητες αλεργικές αντιδράσεις.

ΙΡΟΚΟ : Βοτανική ονοµασία: Chlorophora excelsa.Οικογένεια: Moreaceae. Κοινές ονοµασίες: African Teak, Moreira, Abang, Mvule, Iroko, Mvuli, Kambala, Odum.Το τροπικό είδος Iroko ευδοκιµεί σε όλη την Τροπική Αφρική, από την ακτή του Ελεφαντοστού ως την Αγκόλα, την Κένυα και την Ανατολική Αφρική και µέχρι το Κονγκό και το Μπενίν Το σοµφό ξύλο είναι σχεδόν λευκό µέχρι ανοιχτό κίτρινο. Το εγκάρδιο είναι χρυσό-πορτοκαλί µέχρι καφετί στο χρώµα. Οι δακτύλιοι είναι ευδιάκριτοι στις εγκάρσιες τοµές. Συχνά παρουσιάζονται µεγάλες ποσότητες ανθρακικού άλατος ασβεστίου που δηµιουργούν στο ξύλο σκοτεινότερες ζώνες, ενώ ο συνδυασµός µε τις ήδη προϋπάρχουσες κίτρινες ζώνες του σοµφού ξύλου, προσδίδουν µια πολύ ελκυστική εµφάνιση. Χρησιµοποιείται στην κατασκευή επίπλων, ειδικότερα πάγκων εργαστηρίων, καθώς είναι πολύ ανθεκτικό στα χηµικά αντιδραστήρια. Επίσης στην κατασκευή δαπέδων, σκαλών, σκαφών και πλοίων, ενώ έχει εφαρµογές σε εξωτερικούς χώρους, ιδίως σε εξωτερικά κουφώµατα, αλλά και σε κατασκευές σε λιµάνια. Χρησιµοποιείται και ως διακοσµητικός καπλαµάς και σε επενδύσεις τοίχων.

Χαρακτηριστικά

Κωδικός 100819
Κατασκευαστής Woody Talk
Βάρος ανά τεμάχιο 2,20 grams
Μέταλλο Ασήμι 925
Ξύλο Ιρόκο
Πλάτος 1,30 cm
Υψος 7,50 cm
56